Szélvédőmester - Blog

Szélvédő javítás esőben-hóban

Szélvédőjavítás Budapest

Az autónkat általában az év 12 hónapjában használjuk, így akkor is kapunk kavicsfelverődést a szélvédőnkre, ha éppen tél van és a hó is esik.
Meg van a technológia arra is, hogy a hóesésben is működik a szélvédő javítás. Ezek a műgyanta alapú szélvédőragasztók fényre kötő ragasztó, mint a fogászatban lévő fehér tömés.Azok is fényre kötnek meg. Vagyis a szélvédő ragasztót (műgyantát) UV fény éri aktiválja a ragasztó molekuláit és kémiai kötésbe kerülnek az üveg molekuláival, így kialakul egy erős ragasztási kötés. Ha nincs lehetőség fedett helyen megjavítani az autónk szélvédő sérülését egy úgynevezett UV burát helyezünk a kavicsfelverődés fölé, ami megakadályozza a további nedvesség és szennyeződés bekerülését a sérülésbe. Ezalatt a bura alatt ki tudjuk szárítani a kőfelverődést egy hőpisztollyal vagy egy erre specializált öngyújtóval.A lényeg, hogy melegítés közben mindig ellenőrizzük, hogy hány fokos a szélvédőnk hőmérséklete, nehogy túlmelegítsük az üveget. Ezt annyiszor ismételjük amíg teljesen ki nem szárad a szélvédőnk sérülése. Mivel ez az UV álló búra teljesen megvédi a sérülést attól, hogy víz kerüljön bele,ezért közvetlen hóesésben vagy esőben is el tudjuk végezni a szélvédő javítását. Télen nagyon fontos a szélvédő sérülés mihamarabbi megjavítása, mert a hőmérséklet különbség miatt (kinti hő -5C-bent az autóban+20 C) anyagfeszültség keletkezik és az autónk szélvédőjének berepedését okozhatja,különösen a szélvédő alsó részén,ahol a forró levegőt fújja a ventilátor a szélvédőnkre. Ha már elszenvedtük a szélvédő sérülést azzal kímélhetjük szélvédőnket, hogy közvetlen nem fújatjuk a forró levegőt az üvegre.

Összegezve:

1. Ha kavicsfelverődést kaptunk száraz időben mindig ragasszuk le a sérülést egy cellux-al vagy szigetelőszalaggal, hogy ne szennyeződjön a sérülés.

2. Szemrevételezzük, hogy a szélvédőnk melyik részén van a sérülés(ha az üveg szélétől 10 cm-es sugarú körben van az nagyon veszélyes! Minnél hamarább keressünk egy szélvédő javítót.

3. Kerüljük a nagy kátyúkat,fekvő rendőrt az úton,hogy minél kevesebb erőbehatás,feszültség érje a szélvédőnket.

Bármilyen kérdése van vagy tanácsra van szüksége hívjon bizalommal,vagy keressen meg elérhetőségeim bármelyikén.

Legújabb