Szélvédőmester - Blog

Szélvédő javítás leírása

Szélvédő javítás leírása

Kőfelverődés vizsgálata!

Előszőr szemrebételezzük a köfelverődést hogy milyen a tipusa. 1/ Kagylós köfelverődés 2/Kagylós köfelverődés belső repedés szálakkal 3/Kagylós köfelverődés külső belső repedés szálakkal 4/Csillag vagy csík alakakú köfelverődés 5/iker sérülés/Amikor egymás mellett 2 sérülés van/ Az is nagyon fontos hogy a sérülés az üveg melyik részén helyezkedik el, a szélen lévő sérülések sokkal nagyobb kozkázattal járnak!!

Meg kell vizsgálnunk hogy van e víz a sérülésben, ha igen ki kell száritani/ez nagyon fontos mert ha vizes maradt a sérülés semmit nem ér a javítás mert össze keveredik a szélvédő ragasztó a vizzel és nem fejti ki a ragasztó hatását!

Szélvédő tisztítása!

Nagyon fontos a kőfelverödésből a szennyezödést már nem lehet kiszedni,ezért mindig ragasszuk le a sérülést a szélvédőn, és minnél hamarabb felkeresni egy szélvédő javítót és elvégeztetni a szélvédő javítást.

Sérült kőfelverődés feltöltése!

A sérülés központjára amit elötte egy kis furóval kifurunk a bemeneti nyilásra helyezzük a szélvédő javító szerszámot, vákumot generálunk, amivel kiszívjuk a sérülésben lévő levegetőt a kőfelverődésből, igy a levegő a szélvédő ragasztó tetejére kerül, tehát ragasztó alul levegő felül.Ezután ovatosan nyomást adunk rá, ezzel a nyomással fogjuk a ragasztót bele nyomni a törött szélvédő sérülésbe. Vannak bonyolultabb nehezebben javítható szélvédő sérülések, amelyeknél többszőr ismételmi kell a vákum generálását, és nyomás alá helyezését, ezt azért kell mert a szükebb szélvédő repedésekbe lassaban nehezebben megy be a ragasztó.

Szélvédő ragasztó megkötési ideje!

A szélvédő repedéseibe juttatott ragasztó más néven gyanta uv fény hatására válik szilárd halmaz állapotúvá, vagyis ez ez olyan anyag ami uv fény hatására kikeményedik. Több viszkozitású szélvédő ragasztóval dolgozunk,mindegyik sérülés tipushoz megfelelő higságú ragasztó.

Szélvédő síkba csiszolás!

A megkötött ragasztót egy karcmentes pengével síkba huzzuk, ilyenkór távolitjuk el a felesleges ragasztót a szélvédőről, és létre hozunk egy teljesen sík felületet amiről a víz könnyen le tud folyni és az ablaktörlő lapát nem húz csikot esős időben, a víz nem tud bele fagyni télen, mert teljesen zárt légmentes a köfelverődés. Mivel az általunk használt szélvédő ragasztó megegyezik a szélvédő fény és törés mutatójával szinte láthatatlan lesz a javított szélvédő sérülés! Ezért minden általunk javított szélvédő sérülésre élettartam garanciát adunk! Minden javításról számlat készitünk!

Legújabb