Szélvédőmester - Blog

Szélvédőjavítás: amit jó tudni

Szélvédőjavítás Budapest

Mi történik a szélvédőnkkel mikor felpattan egy kavics a szélvédőnkre, az energia nem vész el csak átalakul-ahogy fizika órán tanították 🙂

Azaz mikor egy fizikai erőhatás éri a szélvédőnket megbomlik az üveg törésmutatója azon a ponton ahol a kő vagy kavics vagy bármilyen kemény tárgy sérülést okoz a szélvédőnkön.

Sok autós társunk ilyenkor nem tudja mi tévő legyen, gyors szélvédőjavítás vagy ne is foglalkozzon vele, illetve halogatjuk mikor időnk lesz rá “majd megjavíttatjuk egy szélvédőjavítóval.”

A gyorsaság mindenképpen fontos,érdemes azt vallani, hogy jobb félni mint megijedni.Mert ha időben megjavíttatjuk a szélvédőnket szinte biztos, hogy sikerül elkerülni, hogy a szélvédőnk ketté repedjen akár útközben akár álló helyzetben.
Nincs rá szabály, hogy egy kőfelverődés lassan, akár évek alatt vagy szinte azonnal is továbbrepeszti a szélvédőt.

Sok olyan 10-20-30 cm-es repedést is javítottam amin ott volt a kőfelverődés.Mikor az ügyfélnek jeleztem, hogy a repedés előtt ott a kőnyom,kiderült,hogy már 3 éve történt a kőfelverődése.

A repedést bármi kiválthatja egy bukkanó vagy “fekvő rendőr” vagy kátyú az úton.Ezért megállapíthatjuk,hogy nincs erre szabály hogy a szélvédő sérülés elreped vagy nem,viszont ha meg van javítva akkor nincs ez a rizikó hiszen a

Szélvédőmester ügyfeleinek minden javításra élettartam garanciát ad!

A gyorsaság ezért is fontos a szélvédőjavításnál , hogy minél kevésbé koszolódjon el a sérülés,főleg ha látótérben van a kőnyom.A friss javításnál el tudjuk érni, hogy 90-95%-os esztétikai javulás legyen az eredeti sérüléshez képest.

Akkor viszont végképp nem érdemes halogatni a javítást ha a szélvédő szélén,körben van a sérülés mivel itt mozog legjobban a karosszéria,innen indul el a repedés a leggyorsabban.

Hívjon bizalommal, ne vállaljon rizikót,óvja meg magát és autóját a felesleges anyagi kiadásoktól.Megtalálhat engem az Europarkban,a szélvédőjavító állomáson illetve az Önnek legmegfelelőbb megbeszélt helyszínen is számíthat rám.

Legújabb